Yemen'de Milyonlar Yürüdü: Şehitlerin kanının şerefine...

Ct, 03/08/2024 - 08:28

Yemenliler, Filistin halkını desteklemek amacıyla "Şehitlerin kanına sadakatle... Zafere kadar Gazze'yle" sloganıyla 42. Cuma günü Sana ve bazı valiliklerde milyonlarca Müslüman yürüyüşe çıktı.

Welayet News  - Yemenliler, Filistin halkını desteklemek ve İsrail işgaline yönelik suikastı kınamak amacıyla 42. Cuma günü başkent Sana'daki El Sabin Meydanı'nda ve valiliklerdeki 200'den fazla merkez ve yan meydanda milyonlarca yürüyüşe çıktı. Şehid liderler İsmail Haniyeh ve Fuad Şükür hürmetine yürüyüşçüler coşkulu sloganlar attı.

"Şehitlerin kanına sadakatle... Zafere kadar Gazze'de" sloganıyla düzenlenen kitlesel gösterilerin yanı sıra Saada, Raymah ve Marib vilayetlerin Amran, İbb ve Taiz valiliklerindeki müdürlükleri de yürüyüşe katıldı.

“İşgal, caydırıcılığının başarısız olduğuna inanıyor.”

Yemen Milyonlarca Yürüyüşü, İsrail işgalinin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Washington'dan döndüğü ABD'nin desteği ve onayıyla liderler Haniye ve Şükr'e iki vahşi cinayetle suikast düzenlediğini belirten bir bildiri yayınladı.

Yürüyüşlerde, iki şehidin fedakarlıklarının "bizi direniş yoluna devam etmeye ve daha büyük başarılara ulaşmak için cihat yolunu büyütmeye itme ve motive etmede büyük bir etkiye sahip olacağı" vurgulandı.

Ayrıca İsrail işgalinin suikastlara başvurmasının, 7 Ekim'de "Gazze Şeridi'ndeki direniş karşısında uğradığı yenilgiden kaçış ve düşen prestij ve caydırıcılığı yeniden tesis etme girişimi" anlamına geldiğini vurguladı. .

Aynı bağlamda, Yemen'in milyon yürüyüşüne ilişkin açıklamada, işgalin "destek cephelerinden aldığı saldırılar sonrasında caydırıcılığının düştüğüne ve prestijinin Gazze Şeridi'nin kumlarına atıldığına tamamen ikna olduğu" görüldü. .

Arap ve İslam uluslarının halklarına yönelik yürüyüşlerde, İsrail işgalinin vahşi suçlarıyla "saf kötülük ve tüm bölgeyi etkileyen bir tehlike" olduğunu kanıtladığı vurgulanarak, "işgalle mücadelede en güvenli seçeneğin" olduğu vurgulandı. cihaddır ve ihmalkarlar da dahil hiç kimse işgalden kurtulamayacaktır.”

Yemen'deki milyon kişilik yürüyüşler, İsrail işgalinin suçlarına karşı direniş ekseni liderlerinin gelecekteki tüm adımlarına ve büyük tepkisine desteklerini yeniledi ve Filistin halkına ,Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı durana kadar Filistin halkına destek vermeye devam ettiklerini teyit etti.

Ayrıca askeri operasyonların, resmi ve popüler faaliyet ve etkinliklerin yanı sıra seferberlik, boykot ve bağışların devam edeceği de vurgulandı.

Şehit lider İsmail Haniye'nin 3 Ağustos'u Filistin davasına destek için uluslararası bir gün haline getirme çağrısına yanıt olarak , Yemen'deki milyon kişilik yürüyüşler, Sana'daki Filistinli tutsakları ve Filistin halkını destekleyen faaliyet ve duruşlarda eylem çağrısında bulundu. 'a ve Yemen valilikleri.(Ajanslar)



Yeni yorum ekle