Nasrallah'tan İsrail'e Uyarı: Tüm Tanklarınızı İmha Edeceğiz

Çar, 17/07/2024 - 23:48

Hizbullah Genel Sekreteri, Beyrut'ta düzenlenen Aşura merasiminde Gazze'ye verilen desteği vurgulayarak, Siyonistleri kuzeydeki savaşın kapsamının genişletilmesi konusunda uyardı.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, bugün Beyrut'un güneyinde Hizbullah hareketi tarafından her yıl düzenlenen Aşura merasiminde bir konuşma yaptı.

Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasının başında tüm şehit ve yaralıları ve ailelerini ayrıca güneydeki kararlı Lübnan halkını, evlerinden yurdundan edilenleri, savaşçıları ve ailelerini, ayrıca Gazze ve halkını selamladı.

GAZZE'YE DESTEĞİMİZİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ

Seyyid Hasan Nasrallah şunları söyledi: “İşgalci Siyonist rejimi resmi olarak tanıyıp bu rejimle normalleşmemizi isteyenlere sesleniyor ve onlara İmam Hüseyin’in (a.s) şu sözlerini söylüyoruz: “Allah'a yemin olsun ki, ne sizin aşağılamanıza izin vereceğim ne de köleler gibi kaçacağım.” Ayrıca Gazze'deki mazlumlara yardım etmekten vazgeçmemizi isteyenlere de İmam Hüseyin'in (a.s) şu sözünü hatırlatıyoruz: “Bu soysuzun oğlu beni kılıç ve zillete boyun eğmek arasında seçim yapmaya zorladı ve “Zillet bizden uzaktır.”

SİYONİST REJİM EN KÖTÜ GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Seyyid Hasan Nasrallah şu ifadelerde bulundu: ‘8 Ekim’den itibaren Filistin'e, mazlum Gazze Şeridi'ne, Batı Şeria'ya ve Lübnan halkına destek için farklı bir mücadeleye girdik ve Aksa Tufanı operasyonuna destek cephesini açtık. Çünkü bu savaş, tüm İslam milletinin Siyonist düşmana karşı savaşıdır ve Gazze'yi destekleyen Yemen, Irak, Suriye ve İran'daki diğer cepheler de yanımızdadır ve mazlumları savunmaktadır.

Sahte Siyonist rejim, kuruluşundan bu yana ilk kez en kötü günlerini yaşıyor ve bu rejim savaş hedeflerine ulaşamamakta ve başarısızlıklarını sivilleri öldürerek örtbas etmeye çalışmaktadır.’

DİRENÇ BİRLİK VE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAKTADIR

Hizbullah Genel Sekreteri sözlerine şöyle devam etti: ‘Bugün binlerce Filistinli mahkûmun çektiği acılara, Gazze Şeridi'nde 2 milyonu aşkın insanın kuşatılmasına ve Mescid-i Aksa’nın maruz kaldığı tehditlere karşı direniyoruz. Dünyanın sessizliğine ve Filistin sorununun görmezden gelinmesine karşı da birbirimizle tamamen uyum içinde ve koordine halindeyiz. Bugün Siyonist rejim ilk kez ordudan güvenlik servislerine, kabineden partilere ve topluma ve güvenlik ve ekonomi sektörüne kadar her düzeyde birçok sorun ve zorlukla karşı karşıya kalmıştır.

İşgalci rejimin gerek Gazze Şeridi'nde ve Batı Şeria'da gerekse Güney Lübnan'da yaşadığı insani ve mali kayıpları gizlemeye yönelik tüm çabaları başarısızlıkla sonuçlandı ve istatistikler bu savaşta aralarında Siyonist ordusunun subay ve askerlerinin de bulunduğu 9 bin 254 kişinin yaralandığını gösteriyor. Öyle ki, bunlardan 3 bininin uzuvları kesilmiş, 650'si felçli, 185'i tamamen kör olmuş, binlerce Siyonist ağır psikolojik yaralar almıştır.

İŞGAL ALTINDAKİ EİLAT, YEMEN SALDIRILARI SONRASINDA İFLAS ETTİ

Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasının devamında ayrıca, Gazze halkını desteklemek için Yemenilerin etkili ve kahramanca operasyonlarına değindi ve şunları vurguladı: ‘Yemen işgal altındaki Eilat limanını kuşatmayı başardı. Öyle ki bu liman iflas etti ve nakliye maliyetleri yüzde 200 ila 300'e çıktı ve bunun Siyonistler açısından ciddi sonuçları oldu.’

NASRALLAH'TAN SİYONİSTLERE UYARI: HİÇBİR TANKINIZ KALMAYACAK

Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasında şunları söyledi: ‘İsrail ilk kez hedeflerine ulaşamamakta ve her düzeyde ciddi sorunlarla boğuşmaktadır. Bu rejim aynı zamanda Siyonistlerin işgal altındaki topraklardan tersine göçünün yoğunlaşmasına, İsraillilerin güven kaybına ve işgal altındaki Filistin'de kalmak istememelerine de şahit olmuştur.

Siyonist düşmana şunu söylüyoruz: “Eğer tanklarınız Lübnan'a ve güneyine gelirse tank sıkıntısı çekmezsiniz çünkü hiç tankınız kalmayacaktır.”

Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasının devamında ayrıca İslam ümmetinin ve dünyanın tüm şerif ve özgür insanlarının Gazze ve Gazze halkı ve direnişiyle dayanışması çağrısında bulundu ve tekit ederek şunu istedi: ‘Filistin halkının, bölgenin ve tüm İslam milletinin kaderini belirleyen bu büyük savaşta bugün de Filistin halkını birlik olmaya çağırıyoruz.’

DİRENİŞİN ROKET SALDIRILARI GAZZE İŞGALİ TAMAMEN DURANA KADAR DEVAM EDECEK

Nasrallah, “Siyonistlerin bugün yaşadığı kriz ve karşılaştığı zorluklar kararlı direnişin sonucudur" dedi ve şunları vurguladı: ‘İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ettiği sürece Güney Lübnan'daki cephemiz asla durmayacaktır. İsrail'i desteklemeye ve bu rejimi çeşitli silahlarla donatmaya devam eden Amerika, Siyonist düşmanın işlediği suç ve cinayetlerden tamamen sorumludur.

İşgalci düşman sivilleri hedef almaya devam ettiği sürece, direniş de roket atmaya ve yeni Siyonist yerleşim yerlerini hedef almaya devam edecektir ve bu hedefler daha önce hedef almadığı kasabalar olacaktır.’

Seyyid Hasan Nasrallah, sınır köylerindeki Lübnan'ın kararlı halkını takdir etti ve onlara teşekkür ederek şunları söyledi: ‘Bu köyler azmin ve direnişin simgesidir ve onları eskisinden daha güzel bir şekilde yeniden inşa edeceğiz ve direnişin destekçilerini bir kez daha selamlıyor ve onlara şunu söylüyoruz “Varlığınız bağlılığınızın, farkındalık ve bilincinizin ve sabrınızın açık bir işaretidir".

Güney Lübnan cephesinin durumu hakkında anlaşmaya dair söylentilerin tamamı yalandır ve Güney Lübnan'daki durumun geleceği direniş ve destek cephelerinin kazanacağı savaşın sonuçlarına göre belirlenecektir.’

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasının sonunda İmam Hüseyin’e  (a.s) hitap ederek şunları söyledi: ‘Ya Hüseyin! biz seni asla terk etmedik bunu sen de biliyorsun, bütün dünya da biliyor, şehitlerimiz, yaralılarımız, yıkılan evlerimiz bunun kanıtıdır.’



Yeni yorum ekle