Direniş Asla Başarısız Olmayacaktır; Çünkü Hüseyni Ve Kerbela-i Bir Direniştir

Ct, 13/07/2024 - 15:25

Lübnan Hizbullah Hareketi yürütme konseyi başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, direnişin ilk günden bu yana başarılı ve galip geldiğini ve hiçbir zaman başarısız olmayacağını söyledi.

Welayet News  - Seyyid Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş kültürü Hüseyin'dir ve onun mücahitleri 40 yıldır şehadete aşıktır ve şehadeti yolları olarak görmektedir ve işlerini Allah'a emanet etmişlerdir. Direniş asla başarısız olmayacaktır, çünkü bu Hüseyni ve Kerbela-i bir direnişidir.

Şehadetin belirli bir olay çerçevesinde, din ve Kur'an perspektifinden olması gerekir. Mümin şehadeti sever çünkü dinimizde şehidin özel bir yeri vardır. Mümin insan daima makamını yükseltmek ister ve şehadet yolu, dünya ve ahirette ölümsüzlüğün yoludur.

Kim İmam Hüseyin'in (a.s) yanında yürürse "Fethül-Mübin"e (En büyük fetihe) doğru yürür. Eğer bugünkü gibi görevimiz Lübnan’ın güneyinde düşmana karşı savaşmak ve bu yolda şehitler vermekse, canımızı, her şeyimizi feda etmeye hazırız. 2006'da kazandığımız gibi Allah'ın izniyle kazanacağımızdan eminiz.

Direniş ilk günden itibaren başarılı ve galip geldi ve Allah her savaşta zaferin onun alnına yazılmasını istemiştir ve bu zafer “Tarik-i Kudüs” savaşında da yazılmıştır.’

Geçtiğimiz günlerde Hizbullah'ın Şer-i Konseyi Başkanı Muhammed Yazbek de şu açıklamalarda bulundu: ‘Gazze Şeridi'ndeki savaş onuncu ayına girmiş, Siyonist-Amerikan düşmanının bu bölgedeki Filistin halkına yönelik vahşeti doruğa ulaşmış ve bu bölgenin azimli ve sabırlı sakinleri kuşatma, açlık, katliam ve yerinden edilmeyle karşı karşıyadır.

Düşman, Filistin direnişine karşı hiçbir şey yapamadı ve vahşi eylemlerinin kapsamını genişletti. Direniş beklenenin ötesinde ortaya çıktı ve düşmanı cesurca Gazze ve Refah bataklığına hapsetti ve düşman bu bataklıktan çıkamadı.

Netanyahu geleceğinden ve kaderinden korktuğu için inatçılığını sürdürüyor ve Siyonist rejimin geleceği onun için önemli değil.

Düşman mağlup olmuştur ve eğer düşman bir çözüm düşünmezse bu yenilgi daha da zorlaşacaktır.’

Lübnan Hizbullah Hareketi, Filistinli direniş gruplarının Aksa Tufanı operasyonunun başlangıcından bu yana, Filistin'in kuzeyindeki Siyonist rejim ordusunu meşgul etmek ve Gazze direnişi üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla, Siyonist rejimin Filistin topraklarındaki hedeflerine yönelik günlük ve ağır operasyonlar gerçekleştirdi.

Bu saldırılar sonucunda şu ana kadar İsrail rejiminin bu bölge ile Lübnan'ın güneyi arasındaki bazı üsleri imha edildi, Siyonistlerin tank, personel taşıyıcı ve zırhlı araçları gibi askeri teçhizatları da Lübnan direnişinin hedefi oldu ve çok sayıda Siyonist asker de öldürüldü.

Tags: 


Yeni yorum ekle