Hamas’tan ateşkes açıklaması; İşgal rejimi müzakere turunu engellemeye çalışıyor

Cu, 12/07/2024 - 08:57

Hamas, Gazze'de ateşkese varılması için yürütülen müzakerelerde yeni bir gelişme olmadığını bildirdi.

Welayet News  - Hamas, "bugün Tel Aviv'e dönen işgal heyetinin ayrıldığına dair haberlerin ardından, Doha'da ateşkes ve esir değişimi için devam eden müzakereler hakkında arabulucular tarafından yeni bir şey hakkında bilgilendirilmediğini" söyledi.

Hareket, "işgalin, önceki turlarda olduğu gibi, bu müzakere turunu engellemek amacıyla zaman kazanmak için erteleme politikasını sürdürdüğüne ve bunun halkımızı ve direnişini kandırmadığına" dikkat çekti.

Dolaylı ateşkes müzakerelerinin yeniden başlamasından söz edilmesinden bu yana işgal, Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığını, acımasız bombardımanını ve katliamlarını tırmandırdı.

Hamas lideri Usame Hamdan ise "İşgal tarafı arabulucuların çabalarına yanıt vermiyor ve bu da mevcut müzakere turunu tehdit ediyor" dedi.

Hamdan, "ihtiyatlı Amerikan iyimserliğinin, Washington'un Netanyahu'nun müzakereleri engelleyen tutumlarına ilişkin şüphelerini yansıttığını" belirtti.

İşgal hükümetinin sözde başbakanlık ofisi, "Şin Bet başkanı liderliğindeki bir heyet ve ordu temsilcilerinin katılımıyla, görüşmelere devam etmek için bu gece Kahire'ye gidecek."

Şin Bet'in başkanı iki gün önce Kahire'den döndü ve Kahire'deki İsrail-Amerikan ve Mısır üçlü toplantısında Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınırda yer altı ve yer üstünde gelişmiş bir duvarın inşasını tartışırken, Kahire'den bu konuda herhangi bir yorum yapılmadı.

Komisyon toplantının sonuçlarını açıklamadı ve İbrani Yayın Kurumu, siyonist yetkililerin Kahire'deki mahkum değişimi müzakerelerinde önemli konularda ilerleme kaydedildiğini aktardı. Ancak konuya aşina olan bir siyonist yetkiliye göre, birkaç hafta boyunca karmaşık müzakereler öngördü ve iyimser açıklamaları erken olarak nitelendirdi.

Doha'da Mossad ve Şin Bet başkanlarının yanı sıra CIA başkanı William Burns, Mısır istihbarat şefi Abbas Kamel ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el-Sani'nin katıldığı toplantılar yapıldı.(Ajanslar)



Yeni yorum ekle