İsrailli Kaynaklar: Anlaşmaya Yakınız

Per, 11/07/2024 - 22:28

Üst düzey bir İsrailli kaynak, müzakereci tarafların esir takası ve değişimi konusunda anlaşmaya varma yolunda önemli ilerleme kaydettiğini söyledi.

Welayet News  - Tesnim’in haberine göre, Siyonist Rejim İsrail medyası, bu rejimin üst düzey bir siyasi kaynağına dayanarak, tarafların olası bir esir değişimi anlaşmasının prensipleri üzerinde anlaşmaya yaklaştığını yazdı.

Bu İsrailli kaynağa göre, bu rejimden bir heyet daha Doha ve Kahire'ye gidecek ve Tel Aviv rejiminin güvenlik ve siyasi kabinesi bugün bu konuda bir toplantı yapacak.

Mısır, Katar, ABD ve İsrail rejiminin müzakere heyetleri, Gazze Şeridi'ndeki ateşkes görüşmelerini ilerletmek üzere dün Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi.

Bu konuyla ilgili olarak İsrailli gazeteci Barak Ravid, dün akşam CIA Başkanı William Burns'ün Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman, Mossad Başkanı David Barnia ve Mısır istihbarat teşkilatı başkanı Abbas Kamel ile yaptığı görüşmede   Filistinli tutuklular ile İsraillilerin değişimine ilişkin anlaşmanın son ayrıntılarının incelendiğini duyurdu.



Yeni yorum ekle