"Filistinli esirler, intikamın en acımasız ve korkunç biçimlerine maruz kalıyor"

Per, 27/06/2024 - 09:48

Hamas, işgal hapishanelerindeki Filistinli esirlerin 7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı "soykırım savaşından" bu yana "en acımasız ve korkunç intikam biçimlerine" maruz kaldığını açıkladı.

Welayet News  - Hamas'tan "26 Haziran İşkence Mağdurlarıyla Uluslararası Dayanışma Günü" münasebetiyle bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Filistinli esirler açlık, aşağılama, taciz, tıbbi ihmal, cinayet ve infaz dahil olmak üzere intikamın en acımasız ve korkunç biçimlerine maruz kalıyor." ifadelerine yer verildi.

Hamas'ın açıklamasında "İsrail'in sistematik bir şekilde Filistinlilere karşı işlediği suçlarla tüm uluslararası sözleşmeleri ve yasaları açıkça ihlal ettiği ve hiçe saydığı" belirtildi.

Birleşmiş Milletler kurumlarına ve uluslararası topluma "İsraillilerin işlediği suçların faillerinin soruşturulması, ceza almalarının sağlanması ve İsrail'e Filistinlilere karşı işlenen suçları durdurması" için baskı yapma çağrısında bulunuldu.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden bugün yayınlanan raporda ise İsrail hapishaneleri ve kamplarında 7 Ekim'den bu yana işkence nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının "rekor" seviyeye ulaştığı belirtilmişti.



Yeni yorum ekle