Hamas ve İslami Cihad, Hizbullah Savaşçılarının Şehadetini Tebrik Etti

Çar, 12/06/2024 - 16:12

Filistinli direniş grupları, başta Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Filistin İslami Cihad Hareketi olmak üzere, dört Filistinli savaşçının İsrail rejimi tarafından şehit edilmesini tebrik etti.

Welayet NewsFilistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), bugün yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın üç savaşçısıyla birlikte saha komutanlarından "Talib Sami Abdullah"ın da şehadetini tebrik etti.

Filistin İslami Cihad Hareketi, yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın mücahit ve savaşçılarının şehadetini Hizbullah'a ve Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'a tebrik ve taziyelerini iletti.

İslami Cihad'ın açıklamasında, "Büyük şehit mücahit Talib Sami Abdullah, namı diğer Hacı Ebu Talib, özellikle Lübnan ve Filistin'in ve bu ülkenin Gazze ve Batı Şeria'daki halkının savunmasında direniş yolunda önemli ve geniş bir varlığa sahipti." denildi.

Hizbullah direniş hareketi, bugün yaptığı açıklamada, İsrail rejiminin Güney Lübnan'daki "Cevya" bölgesine düzenlediği hava saldırısında bir saha komutanı ve üç Hizbullah savaşçısının şehit olduğunu duyurdu.

Açıklamaya göre, şehitler arasında saha komutanlarından Hacı Ebu Talib lakaplı "Talib Sami Abdullah", Bakır lakaplı "Muhammed Hüseyin Sabra", Kamil lakaplı "Ali Selim Sufan" ve Sacid lakaplı "Hüseyin Muhammed Hamid" yer alıyor.

Hizbullah Hareketi, savaşçılarına düzenlenen İsrail saldırısına karşılık olarak 200'den fazla füzeyi işgal altındaki topraklara fırlattı. Bu, son savaşın başlangıcından bu yana en büyük saldırıydı.



Yeni yorum ekle