İki Yüzlü ABD ve Batı İsrail’in Nuseyrat’taki Katliamından Memnuniyet Duydu

Pa, 09/06/2024 - 10:19

Siyonist İsrail'in Maariv gazetesinin haberine göre, işgalci rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki 4 İsrailli esirin kurtarılmasından sonra yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in Başkanı Ronen Bar ve Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki operasyonu yöneten ekibe teşekkürlerini iletti.

Welayet News  - Netanyahu, "Gelecekte de bunu yapmaya kararlıyız. Görevi tamamlayıp, kaçırılan tüm insanları (Gazze'deki İsrailli esirleri) canlı ya da ölü evlerine geri getirene kadar durmayacağız." ifadelerini kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde 4 İsrailli esiri kurtarma "operasyonu"na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, esirlerin kurtarılmasından duydukları memnuniyeti aktardı.

Sullivan, en az 210 Filistinli sivilin şehit edildiği bildirilen saldırılarda 4 İsrailli esirin Hamas'ın elinden kurtarıldığını, söz konusu kişilerin Gazze'den çıkarıldığını ve İsrail güçlerini "tebrik ettiklerini" dile getirdi.

Biden ve Macron ise Elysee Sarayı'ndaki görüşmelerinin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında katil İsrail'e destek verdi.

İki lider, Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki farklı noktalara düzenlediği ve 210 Filistinlinin şehit edildiği 4 İsrailli esiri kurtarmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Macron ve Biden, 4 İsrailli esirin kurtarılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Siyonist İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 210 kişinin şehit edildiği, en az 400 kişinin de yaralandığı bildirilmişti



Yeni yorum ekle