Katar'dan Suriyeli Muhaliflere Şok

Per, 30/05/2024 - 10:49

Katar'dan, Suriyeli muhaliflere soğuk duş aldıracak bir karar geldi. Başkent Doha'da 2013 yılında açılan Suriyeli muhaliflerin ofisi için kapatma kararı verildi. Kararda ayrıca muhaliflere bağlı okulların da yeni dönemde açılmayacağı vurgulandı.

Welayet News  - Katar'dan Suriyeli muhaliflere şok! Katar'ın Başkent Doha'da 2013 yılında açılan Suriyeli muhaliflerin ofisi için kapatma kararı verildi.

Suriyeli muhalifler Katar'ın başkenti Doha'da 'büyükelçilik' diye duyurdukları çalışma ofislerini Mart 2013'te açmıştı. Yıllar sonra bölgedeki son tablo, Suriyeli muhaliflere yönelik rüzgarı tersine çevirdi. Aydınlık'ın Katar devletini yakından takip eden güvenlik uzmanlarından edindiği bilgiye göre Doha yönetimi Suriyeli muhaliflerin 'büyükelçiliğini' kapatma kararı aldı.

Ayrıca ülkedeki Suriyeli muhaliflerin okullarının da kapatılacağı belirtildi. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde Suriyeli muhaliflerin okullarına öğrenci kaydı yapılmaması için tebliğde bulunuldu.

AÇILIŞA TÜRK BÜYÜKELÇİ KATILMIŞTI

Katar, başkent Doha'daki eski Suriye Büyükelçiliği binasını 2013 Mart ayında Suriyeli muhaliflere tahsis etmişti. Suriyeli muhaliflerden Nizar el Hiraki'nin Doha'ya Suriye Büyükelçisi olarak atanmıştı.Açılış törenine Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt'un katılması büyük tepki çekmişti.



Yeni yorum ekle