ABD: Yemenliler Akdeniz'e Ulaşan Silahlara Sahip
Bir Amerikalı yetkili, ABD hükümetinin Yemenlilerin gelişmiş füze yetenekleri konusunda endişeli olduğunu söyledi.
Welayet News - Pentagon'dan bir yetkili Bloomberg haber ajansına verdiği demeçte, ABD hükümetinin Yemenlilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi dışındaki gemilere saldırı menzillerini Akdeniz'e kadar genişletme yeteneği konusunda endişeli olduğunu söyledi.
Kimliğini açıklamayan yetkili, Ensarullah Hareketi'nin gelişmiş silahlara sahip olduğunu ve benzeri görülmemiş sayıda balistik füze konuşlandırdığını ve ayrıca saldırılarında insansız hava araçları kullandığını sözlerine ekledi.
ABD ve Körfez İşbirliği Konseyi askeri yetkilileri Çarşamba günü Riyad'da bir araya geldi. Bloomberg'e göre bu toplantı, bölgenin hava ve füze savunma sistemlerini entegre etmeyi ve erken uyarı sistemini etkinleştirmeyi amaçlıyordu.
ABD Savunma Bakanlığı'nın Yemenlilerin füze yeteneği konusundaki endişesi, Yemenli yetkililerin bu ayın başlarında saldırılarını Akdeniz'e kadar genişletecekleri yönündeki uyarılarının ardından duyuruldu.
Yemenliler, Kasım 2023'ten bu yana Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde Eilat limanına giden gemiler, İsrail gemileri ve Amerikan-İngiliz koalisyonuna ait gemilere karşı 90'dan fazla füze ve insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirdi.
Yeni yorum ekle