Lübnanlı siyaset uzmanı: Öğrenci hareketleri ABD'deki genç kuşağın farkındalığını gösteriyor
Lübnan Üniversitesi'nden bir uluslararası ilişkiler hocası, Amerika'daki öğrenci hareketini, yeni Amerikan kuşağının emperyalizmin çirkin yüzünün farkında olduğunun bir kanıtı olarak değerlendirdi.
Welayet News - Lübnan Üniversitesi'nin uluslararası İlişkiler hocası Hale Ebu Hamdan, başta ABD olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde başlayan Filistin'i destekleyen öğrenciler hareketleri hakkında Mehr Haber Ajansı'na konuştu.
Ebu Hamdan, "Amerika ve Batı'daki müttefikleri insan hakları ve özgürlük sloganları atıyor ve bu sloganlarla sadece yüzünü güzelleştirmek, emperyalist ve sömürgeci doğasını bu yüzün altına gizlemek istiyor. Bu değerlere sözde sahip çıkarak milletleri aldatıyorlar. Bütün savaşlarında demokratik değerleri ve insan haklarını destekleme iddiasını bahane olarak kullanıyorlar ve bu nedenle medyada Amerika ve dünya kamuoyuna yönelik bilgi ve haberleri seçici bir şekilde yayınlıyorlar." dedi.
Hale Ebu Hamdan, şöyle devam etti: Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması, ulusların geçmişte ulaşılması mümkün olmayan bilgileri elde etmelerini sağlamıştır. Milletler artık Amerika ve Batılı ülkelerin suç ortaklığı ve yardımıyla Gazze'ye yönelik yürütülen saldırının trajedilerini kendi gözleriyle görüyorlar. Amerika, Avrupa ve dünyanın diğer yerlerindeki uyanık vicdanlar, hükümetlerinin politikalarını protesto etmek için ortaya çıkıyor. Tabii bu konu bahsi geçen ülkelerin egemenlikleri açısından büyük bir tehlikedir. Bu nedenle Amerikalı ve Avrupalı yöneticiler, toplumun diğer kesimlerine de sıçrayabileceği gerekçesiyle bu öğrenci hareketlerinin bastırılması gerektiğine inanıyor.
Ebu Hamdan, öğrencilerin düzenlediği gösterilerin bastırılmasının ABD ve Avrupa ülkeleri için beklenmedik sonuçlara yol açabileceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 60'lı ve 70'li yıllarda olduğu gibi Vietnam'la yapılan savaş nedeniyle bu sonuçlar ortaya çıktı ve 80'li yıllarda bu protestolar Güney Afrika'nın ırkçı ve apartheid rejimine karşı protestolarla da sonuçlandı.
Batı'nın demokrasi ve özgürlük iddiasına ilişkin tavrının ikiliğine değinen Ebu Hamdan, Siyonistleri eleştirme ve Filistin kurtuluş hareketlerine eşlik etme imkanını ortadan kaldıran Yahudi karşıtı yasaların bu iddianın kanıtı olduğunu kaydederek, Siyonistlerin Filistin milletine karşı büyük suçlar işlediğini ve onları yurtlarından ettiğini vurguladı.
Mevcut protestoları yeni nesil Amerikalıların uyanışı ve farkındalığının bir kanıtı olarak değerlendiren Lübnanlı uzman, bu farkındalığın Filistin ulusuna soykırım yapma konusunda Siyonistleri destekleyen Amerikan emperyalizminin gerçek yüzünü ortaya koyduğunu vurguladı.
Ebu Hamdan, bugün Gazze'de yaşanan trajedileri, şehit çocukların resimlerini, hastanelerin, okulların, üniversitelerin ve hayatın tüm altyapılarının yıkılmasını Amerikalılar dahil tüm dünya halklarının gördüğünü ve insanlığa karşı suçları Siyonist medyanın örtbas edemediğini ifade etti.
Aksa Tufanı operasyonunu Filistin davasının tarihinde belirleyici bir nokta olarak değerlendiren Ebu Hamdan, söz konusu operasyonun Filistin meselesini bir kez daha canlandırarak dünyanın hafızasına kazıdığını, oysaki bazı Filistinli liderlerin başta Oslo Antlaşması olmak üzere çok sayıda anlaşmayla bu soruna barışçıl bir çözüm bulunmasını isterken, Filistinlilerin daha fazla yenilgiye uğramasına, zarar görmesine ve Siyonistlerin kibrinin yayılmasına neden olduğunu vurguladı.
Lübnanlı uzman, "Siyonist rejim karşıtları bu rejimin gerçek yüzünü bilse de Aksa Tufanı operasyonu ve Siyonistlerin Gazze'de işlediği suçlar gerçek yüzünü tüm dünyaya gösterdi." ifadelerini kullandı.
Ebu Hamdan, öğrenci hareketlerinin Gazze'deki suçun sona ermesini talep etmekten Siyonizm'e karşı sürekli mücadeleye doğru ilerlemesi gerektiğine vurgu yaparak, "Siyonizm uluslararası yasaları kendi özel çıkarlarına göre çizer ve dünya insanlarının çoğunluğunu kendi azınlıklarının siyas ve ekonomik eğilimleri doğrultusunda yönetmek ister ve Tel Aviv'le aynı fikirde olmayanları terörist olarak hitap eder" dedi.
Yeni yorum ekle