Elon Musk ve Netanyahu Arasında Gazze'yi Uydu İnternetinden Mahrum Bırakma Anlaşması

Pt, 27/11/2023 - 16:45

İsrail rejiminin İletişim Bakanı, “Tel Aviv ve Amerikalı büyük finansör Elon Musk, Gazze halkının uydu internetini kullanmasının İsrail'in onayına bağlı olması konusunda anlaştı” dedi.

Welayet News  - İsrail rejiminin İletişim Bakanı Shlomo Karhi, bugün öğle saatlerinde Amerikalı finansör Elon Musk ile Tel Aviv arasında Gazze Şeridi'ndeki internete ilişkin anlaşma yapıldığını açıkladı.

Elon Musk, bu sabah işgal altındaki Filistin topraklarına girerek Tel Aviv'de üst düzey İsrailli yetkililerle bir araya geldi ve görüştü.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, bu toplantının ardından "X" (eski Twitter) sosyal medya platformunda şunları yazdı: ‘Tel Aviv ve Elon Musk, Starlink uydu internetinin Gazze'de etkinleştirilmesinin İsrail'in onayına tabi olacağı ön anlaşmaya vardı.’

Oysa Elon Musk, işgal altındaki Filistin topraklarına yaptığı ziyaret öncesinde X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, “Starlink, Gazze'deki uluslararası kabul görmüş yardım kuruluşlarının iletişimini destekleyecek” demişti.

Shlomo Karhi, bu açıklamalara tepki göstererek, Tel Aviv'in bu kararı engellemek için mevcut tüm araçları kullanacağını vurgulamış ve ayrıca Hamas'ın bu interneti (kendi tabiriyle) terörist faaliyetler için kullanacağını söylemişti.

Musk daha önce İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki eylemlerine karşı tutumunu birçok kez açıklamış, X sosyal medya platformundaki hesabında Filistin halkının öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

Elon Musk’ın böyle bir duruş sergilemesinin ardından “Disney", "Apple" ve "IBM" gibi birçok büyük ABD şirketi, Elon Musk'un İsrail'e karşı tutumu nedeniyle X'teki reklamlarını askıya almıştı.



Yeni yorum ekle