İran, İsrail'deki 'hassas' bölgeleri listeledi

Pt, 28/11/2022 - 23:21

İran'ın "hassas" noktalar listesi Knesset'i, hükümet binalarını, depoları, tesisleri ve kurumları içeriyor.

Welayet News  - Beyrut merkezli Al-Mayadin'in yakın zamanda tartıştığı şeyleri haberleştirme kisvesi altında, İslam Devrim Muhafızları Kolordusu'na yakın medya, gelecekteki bir savaşta hedef alınabileceğine inandığı "hassas" sitelerin bir listesini yayınladı. Rapor, İsrail'de Yahudi devletine açıkça tehdit oluşturan çeşitli binaları ve siteleri listeliyor. 

Tasnim haber Pazartesi günü şunları yazdı: “Bu bağlamda, Al-Mayadeen ağı, İsrail'in hedef bankasının analizi ve bu rejimin herhangi bir savaşta hedef alınabilecek hassas pozisyonları hakkında bir rapor yayınladı. Bu raporun başında Siyonist rejimin askeri düzeydeki genel durumu ve teçhizatı incelenmiştir.” 

Makale daha sonra İsrail'deki sitelerin bir listesini içerir. Buna Knesset, Başbakanlık Ofisi, Savunma Bakanlığı ve bir dizi başka site dahildir. Buna Tasnim News'in "nükleer alanlar ve tesisler" olarak nitelendirdiği şeyler de dahildir. "Depolar" ve tesisler listesinde, rapor Hayfa'daki bir Rafael Gelişmiş Savunma Sistemleri tesisini ve Rehovot'taki Weizmann Bilim Enstitüsü'nün yanı sıra Hayfa'daki Technion – İsrail Teknoloji Enstitüsü'nü içeriyor. 

Ardından rapor “havaalanları, askeri ve istihbarat üsleri”ni inceliyor. Ben-Gurion Uluslararası Havaalanı ve Eilat yakınlarındaki Ramon havalimanından bahsediyor. Sonra bir dizi askeri üssü listeler. Rapor, İran'ın sivil ve askeri araştırmalar ile askeri-endüstriyel kompleks açısından İsrail'e karşı hassas olduğuna inandığı sivil bölgeleri, kurum ve tesisleri açıkça listeliyor.

Bu, rejime yakın İran medyasının, gelecekteki bir savaşta hedef alınabilecek İsrail sitelerinin bir hedef listesi olduğunu iddia ettiği şeyi ve İran ve vekillerinin bugünlerde ne düşündüğünü bu kadar açık bir şekilde yayınladığı birkaç seferden biri gibi görünüyor. İsrail'deki potansiyel hedefleme öncelikleri.

Hamas ile son çatışmada, terör grubu Ramon Havalimanı'nı hedef aldığını iddia etti. Bu çatışma sırasında havaalanındaki operasyonlar kısaca askıya alındı. Hamas ayrıca, Demir Kubbe savunma sistemini alt etmeye çalışmak için büyük ölçekli roket salvoları kullanarak altyapıya sahip diğer siteleri hedef alıyor gibi görünüyordu. Hizbullah, kıyı açıklarındaki gaz kulelerini ve Hayfa yakınlarındaki sanayi bölgelerini tehdit etmek de dahil olmak üzere İsrail'in altyapısını hedef alma tehdidinde bulundu.  

İran bu liste için ne anlama geliyor?

O zaman İran'ın genel bağlamı sadece övünme ve tehdit olarak görülebilir, ancak aynı zamanda Tahran'daki ve İran'ın Hizbullah, İslami Cihad, Yemen'deki Husiler ve Irak'taki Haşdi Şabi üyelerini içeren vekil grupları arasındaki düşünce değişimini de gösteriyor. İran'ın insansız hava aracı programıyla bağlantılı İranlı bir Devrim Muhafızları üyesinin Suriye'de öldürüldüğüne ve İran'ın hava savunma sistemlerini Suriye'ye taşımak istediğine dair son raporlar, İslam Cumhuriyeti'nin bu son gerilimler ve tehditlerle ilgili olası endişelerini gösteriyor. 

İran'ın rejim yanlısı medyasının Pazartesi günü yayınladığı ve İran'ın hassas olduğunu düşündüğü sitelerin listelendiği türden bir liste yayınlamak, İsrail’e bir mesajdır. Tahran'ın İsrail'le olan çatışmayı nasıl stratejik bir aşamaya girdiğini ve Lübnan ve Suriye'deki vekil gruplara insansız hava araçları veya hassas güdümlü cephaneler gibi bölgeleri hedef alabilen daha gelişmiş silahlar sağlamak istediğini gösteriyor olabilir.

İran, son yıllarda İsrail'e yönelik drone tehditlerini artırdı ve Yahudi devletiyle geçmişteki çatışma ve gerilimlerden ders çıkarmak için Hamas ve Hizbullah ile yakın işbirliği içinde çalışıyor. 

İsrail Post



Yeni yorum ekle