Çifte standar uygulayan Almanya Filistin ile dayanışma içinde olan herkesi bastırıyor
Almanya'da, Filistin'le dayanışma ifade eden insan hakları aktivistleri, anti-Semitizm karşıtı bahaneyle ayrımcılığa ve zulme maruz kalıyor.
Welayet News - Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla yeniden birleşen ülke olan sözde demokratik Almanya'da, Filistin'le dayanışma ifade eden insan hakları aktivistleri, anti-Semitizm karşıtı bahaneyle ayrımcılığa ve zulme maruz kalıyor. Bazı yönleriyle bu, İsrail işgal rejiminin kendi içinde olanlardan daha da kötü.
Alman Filistinlilere ve benzer statüdeki kişilere, işgal altındaki Filistin ile dayanışma içinde barışçıl faaliyetlere katıldıkları için yapılan zulmü başka nasıl yorumlamalıyız?
Bu tür faaliyetler anayasa ve insan hakları tüzükleri tarafından korunuyor olsa da, resmi zulüm o kadar kötüleşti ki, insanlar Facebook ve benzeri sosyal medyadaki gönderileri "beğenmekten" sorumlu tutuluyor.
Kısa bir süre önce, bir adam Almanya'da daimi ikamet için başvurdu, ancak Filistin ile barışçıl dayanışması nedeniyle ülkeyi terk etmesi emredildi. 2019'da Alman makamları, Filistinli yazar Khaled Barakat'ın oturma iznini yenilemeyi reddetti ve Berlin'deki bir sempozyumda gözaltına alındıktan ve konuşması engellendikten sonra ülkeyi terk etmesi için ona sadece bir ay verdi. Bahane, Barakat'ın "İsrail karşıtı" faaliyetlerde bulunduğu ve Alman halkının ondan korunması gerektiğiydi.
Filistinli gazeteci Maram Salim, Süddeutsche Zeitung gazetesindeki işinden kovuldu. Karar, sansür korkusuyla bazı gönderilerini şifrelediğini veya sildiğini kendi Facebook sayfasında yazmış olması nedeniyle haklı çıktı. İşvereni, onun Yahudi karşıtı bir şey yazmış olması gerektiğine karar verdi ve sonra onu sildi, bu yüzden bir Yahudi karşıtı olmalı.
Dr. Nima Al-Hassan, Almanya'da işgal altındaki Filistin ve Lübnan'dan gelen ve birçok prestijli ödülün sahibi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 2014'te Berlin'de Kudüs dayanışma yürüyüşünde başörtüsü ve Filistin keffiyesi taktığını gösteren bir fotoğraf raporunun ardından hedef alındı. Fotoğraf yedi yıl sonra yerel bir gazetede yeniden yayınlandı ve "anti-Semitizm" nedeniyle Al-Hassan'a karşı kısır bir kampanya başlattı. Yürüyüşe katıldığı için özür dilemesi, kendisine yönelik karalama kampanyasını durdurmadı.
İsrail'in Filistin'i işgalinde işlediği birçok suça karşı çıkmanın "anti-Semitizm" olduğu iddiasını reddeden herkese yönelik bu histerik zulüm, anti-Siyonist Yahudileri de kapsıyor.
Siyonizmi reddeden herhangi bir Yahudi, Alman güvenlik servisleri söz konusu olduğunda "anti-Semitik"tir ve Almanya'daki medya ve siyasi çevrelerdeki İsrail yanlısı lobiden çok fazla baskıyla karşı karşıyadır.
Federal Meclis'teki (parlamento) Alman milletvekilleri barışçıl Boykot, Elden Çıkarma ve Yaptırımlar (BDS) hareketini suç haline getirdi. Aynı şekilde, Filistin ile dayanışma ve Filistin bayrağını dalgalandırma amaçlı protestoların olduğu gibi Nakba Günü'nün anılması da yasaklandı.
Demokratik Almanya, Filistin Yönetimi'nin en büyük mali bağışçısıdır, ancak sağladığı yardım, Filistin Yönetimi'nin Oslo Anlaşmaları tarafından tasarlanan İsrail işgaline hizmet etme rolüne katkıda bulunmakla sınırlı olmasına rağmen. Berlin'deki karar alma sürecini izleyen herkes, bunun İsrail'den yeşil ışık yakmadan yapılabileceğini ve yapılmayacağını gayet iyi biliyor.
Almanya'nın kendisini dünya çapında bir insan hakları elçisi olarak görmesi ve bu hakları alışkanlık haline getirmiş ülkelere cezalandırıcı tedbirler alması şaşırtıcıdır. Aynı zamanda ve büyük bir ikiyüzlülükle, Almanya'da hiç kimse meşru Filistin haklarına ve Filistin'in İsrail'in uluslararası hukuku günlük ihlallerinden ve insan, medeni ve siyasi hak ihlallerinden kurtulma mücadelesine barışçıl desteğini ifade edemez.
Uluslararası insan hakları örgütleri, Almanya'nın Filistin ile barışçıl dayanışma haklarını ihlal etmesine sessiz kalıyor. Aslında onlar, insan hakları konularındaki sessizliklerinde ve çifte standartlarında suç ortağıdırlar. Böyle bir Batılı ikiyüzlülük, Katar'ın bu ay daha sonra FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasına karşı yürütülen kampanyada vurgulandı; İsrail işgaline direnen Filistinlilere dayatılan "terörist" sıfatıyla karşılaştırıldığında, Ukrayna'nın Rusya işgaline karşı direnişine tepki; ve Batı'nın çıkarlarının demokrasi tarafından tehdit edilebileceği Üçüncü Dünya'daki diktatörlüklerde darbeler gerçekleştiğinde gözler kör oldu.
Ancak yaşananlar, Almanya'daki ve başka yerlerdeki Filistinli dayanışma eylemcilerini Filistin'de adalet ve özgürlük için barışçıl bir şekilde çalışmaya devam etmekten caydırmamalı. Neticede ifade özgürlüğünün Batı'da yasalarla güvence altına alınan bir hak olması gerekiyor.
MEMO-Tercüme/İsrail Post
Yeni yorum ekle