Siyonist Rejim Araştırma Merkezi; Erdoğan'ın Yüzü İsrail'e Dönük
Bu analize göre, Erdoğan, Ankara-Washington ilişkilerindeki gerilimi de göz önünde bulundurarak, Tel Aviv'le ilişkilerin, ülkesinin ABD ile ilişkilerini geliştirmek için yararlı ve etkili olduğunu düşünüyor.
Welayet News - Siyonist rejim ordusunun Gazze'deki son saldırganlığı sonrası Filistinli şehitlerin kanı henüz kurumamışken, Tel Aviv Üniversitesi'ne bağlı Siyonist rejimin Güvenlik Araştırmaları Merkezi, Ankara'nın bu rejimle ilişkilerini normalleştirme sürecinin devamı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işgal altındaki topraklara yapacağı ziyaretin yakın olduğunu duyurdu.
Siyonist rejimin Güvenlik Araştırmaları Merkezi şunları duyurdu:
‘Yeni bir araştırmaya göre Türkiye'nin Tel Aviv büyükelçisi ve Siyonist rejimin (İsrail) Ankara büyükelçisinin atanması ikili ilişkilerin gelişmesi ve sağlamlaşması için çok olumlu bir adım.’
Çalışmada yer alan analize göre , Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecinden elde edilen bilgiler, Erdoğan'ın işgal altındaki topraklara yapacağı yakın ziyareti teyit ederken, aynı zamanda bu gezinin çok dikkatli ve dikkatli bir şekilde planlanması gerektiğinin altını çiziyor. (Bu gezinin tarihi henüz belirlenmedi.)
Ankara'nın Tel Aviv ile yakınlaşma hedeflerini sıralayan bu merkez şunları yazıyor:
‘Bu çalışmaya göre, Türkiye'nin Tel Aviv ile ilişkilerini normalleştirme kararı, her iki tarafta da güçlü siyasi saiklerin varlığına rağmen, birkaç önemli faktöre dayanıyor. Bu yolda her iki taraf için de zorluklar var. Bu zorluklar arasında İsrail (İşgal rejimi) Filistinlilerle ilişkilerindeki değişiklikler, Türkiye'nin Amerika ile ilişkileri, Türkiye'nin İbrahim'in anlaşmasına katılma olasılığı ve ayrıca İsrail'in Avrupa'ya gaz ihraç etme planının niteliğine dikkat çekilmeli gerçi iki taraf arasındaki büyükelçi değişimi muhtemelen bu zorlukların çözümünü kolaylaştıracaktır.’
Bu çalışmanın devamında; Türkiye cumhurbaşkanının son on yılda kendisini Filistinlilerin savunucusu ve Müslümanların lideri olarak tanıtma çabaları bitti ve bu iddianın kuvvetli bir delili de var; Türkiye'nin İsrail'in son zamanlarda Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığına karşı çok yumuşak tavrı.
Bu analize göre, Erdoğan, Ankara-Washington ilişkilerindeki gerilimi de göz önünde bulundurarak, Tel Aviv'le ilişkilerin, ülkesinin ABD ile ilişkilerini geliştirmek için yararlı ve etkili olduğunu düşünüyor.
Türkiye'nin Hamas'a karşı tutumunu değiştirdiğine ve bu Filistin hareketinin bazı isimlerini Türkiye'den kovduğuna dair sayısız işarete rağmen, Ankara'nın İsrail'in (Siyonist rejimin) Hamas'la ilgili tüm taleplerini kabul ettiği konusunda hâlâ birçok şüphe var.’ İfadeleri yer aldı.
Çalışma, Tel Aviv'deki karar alıcılara, işgal rejimi İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un geçen Mart ayında Ankara'ya yaptığı ziyaretin ardından Erdoğan ile kurulan iletişim hattını açık tutmalarını tavsiye ediyor.
Yeni yorum ekle