İslami Cihad Hareketi Siyonist Rejimin Saldırılarını Kınadı

Ct, 23/04/2022 - 09:04

Filistin İslami Cihad Hareketi, Siyonist milisler ve yerleşimcilerin Mübarek Mescidi Aksa avlularında ve Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik artan acımasız saldırılarının Siyonist rejim için bir yüzkarası olduğunu bildiren bir bildiri yayınladı.

Welayet News  - Kudüs ve Mescid-i Aksa, 15 Nisan'dan bu yana Siyonist milisler ile Filistinli müminler arasında en şiddetli çatışmalara tanık oluyor. Dün (22 Nisan Cuma) itibariyle, çatışmalarda en az 200 Filistinli yaralandı ve 450'den fazla kişi gözaltına alındı.

İslami Cihad Cuma günü yayınladığı bildiride, Filistinlilerin her alanda direniş faaliyetlerine her zaman devam edeceklerini vurguladı.

Bildiride, Siyonist rejimin Filistin halkının masum çocuklarına yönelik suçlarını ve örgütlü saldırılarını sürdürdüğü, bu milletin onurunu, toprağını, Kudüs'ü ve silahlı direnişini savunmak için kutsal hakkına her geçen gün daha fazla bağlı kalması gerektiği belirtildi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist militanların Filistinlilere yönelik saldırısına misilleme olarak tüm Filistin topraklarında Filistin halkına genel seferberlik çağrısında da bulunarak, "Mübarek Ramazan'ı orada Mescid-i Aksa'ya giderek kutlasınlar.'' bulundu.

Filistin Ulusal Girişimi Hareketi'nin başkanı Mustafa El-Bergusi, İsrail işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarını ve saldırılarını kınadı.

Bergusi, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin mübarek Cuma gününde de Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarını ve baskınlarını sürdürdüklerini, namaz kılanlara gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdıklarını, bazıları ağır olmak üzere onlarca kişinin yaralanmasına sebep olduklarını hatırlatarak, işgal güçlerinin en başta 22 Nisan Cuma gününden itibaren Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeyeceklerini açıklarken yalan söylediklerine dikkat çekti.



Yeni yorum ekle