Tarih, Arap Rejimlerinin Yemen Savaşı Karşısındaki İkili Tutumlarını Unutmayacak

Pt, 07/03/2022 - 08:23

Yemen Dışişleri Bakan Yardımcısı, bazı Arap ülkelerinin Yemen ve Ukrayna'daki savaşa yönelik çifte standartlarını ve ikili tutumlarını sert bir şekilde eleştirdi.

Welayet News  - Yemen Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el Azizi Pazar günü Twitter sayfasında bazı Arap ülkelerinin çifte standartlarını eleştirdi ve tarihin bu konuyu unutmayacağını yazdı.

Hüseyin el Azizi şu ifadelerde bulundu: ‘Tarih, bazı Arap ülkelerinin Ukrayna’daki savaşın yedinci gününde Ukraynalıların acısını paylaştıklarını ifade etmek için vizeleri kaldırdıklarını, ancak sekiz yıldır Yemen'e dayatılan savaşa devam ettiklerini unutmayacaktır.

Ey Arap kardeşim, garip bir manzarayla karşı karşıyasın. Sesini yükselt ve de ki: “Ben Araplığın kalesi olan Yemen'e inanıyorum ve sizin sahte Siyonist Araplığınıza inanmıyorum.”

Uzmanlara göre, Ukrayna savaşı, Batı'nın çifte standartlarını her zamankinden daha fazla gözler önüne sermiş, işgal altındaki topraklarda ve Yemen'de yaşanan cinayetler ve dökülen kanlar karşısında nasıl sessiz kaldıklarını ve Ukrayna savaşına karşı ırkçı bir duruş sergilediklerini göstermiştir.

Bu konu bazı Batılı şahsiyetlerin de sesini yükseltti ve bu bağlamda İrlanda Parlamentosu üyesi Richard Boyd Barrett Avrupalı ​​liderlere yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: “Putin'in suçlarını kınamak için kullandığınız dili neden İsrail’in 70 yıldır devam eden zulüm ve baskısını kınamak için kullanmıyorsunuz?!

ABD, İngiltere, Fransa ve diğerleri dünyanın en despot rejimi olan Suudi Arabistan'ı Yemen'e karşı silahlandırıyor. 337 binden fazla insan ve 10 bin çocuk öldürüldü. Buna rağmen, Suudi Arabistan'ı silahlandırma konusunda ABD, İngiltere ve Fransa'ya veya Suudi Arabistan'ın kendisine karşı herhangi bir eylemde bulunuldu mu?”

26 Mart 2015'te başlayan Yemen savaşı, bir aydan kısa bir süre içinde sekizinci yılına girecek ve bu savaşta şimdiye kadar milyonlarca insan yerinden edildi ve yüzbinlerce insan hayatını kaybetti ve aynı zamanda bu sekiz yıl boyunca Yemen’in alt yapısının büyük bir bölümü tahrip oldu.



Yeni yorum ekle