Siyonist Netanyahu'yu koltuğundan edecek oylama bugün

Pa, 13/06/2021 - 10:21

Siyonist İsrail'de Başbakan Netanyahu'yu koltuğundan edecek Naftali Bennet liderliğindeki koalisyon hükümetinin güven oylaması bugün yapılacak.

Welayet News - Son iki yılda 4 kez seçime giden Siyonist İsrail'de 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemi sona eriyor. Netanyahu'nun rakipleri Yesh Atid (Gelecek Var) ile Yamina Partisi'nin liderliğindeki muhalefet partileri koalisyon hükümetini kurma konusunda anlaşmaya varırken, işgalci Knesset'te güven oylaması bugün yapılacak.

Rüşvet davasıyla yargılanan, Yüzyılın safsatası ve Kudüs'ün başkent ilan edilmesini sağlayan Siyonist Netanyahu'yu 12 yıllık koltuğundan edecek olan Naftali Bennet- Yair Lapid koalisyonun kurmuş olduğu hükümetin güven oylaması bugün saat 16:00'da yapılacak.

Lapid-Bennett koalisyonunun kurulabilmesi için 120 sandalyeli Mecliste 61 milletvekilinin güvenoyuna ihtiyaç duyuluyor. Netanyahu'ya muhalif 8 partinin oluşturduğu koalisyonun toplam milletvekili sayı ise 62.

Her ne kadar milletvekili sayısı güvenoyu için kritik eşik olsa da Siyonist İsrail basını, Lapid-Bennett koalisyonunun büyük olasılıkla yeterli desteği alarak göreve başlayacağını yazıyor.



Yeni yorum ekle