Gazze'de 1200 füze, tank ve top mermisi imha edildi

Pa, 06/06/2021 - 09:53

Gazze'deki uzman mühendislerin yer aldığı ekipler, Gazze Şeridi’ne yönelik terörist İsrail saldırılarında işgal ordusu tarafından atılan ancak patlamayan 1200 adet füze, tank ve top mermisini etkisiz hale getirdi.

Welayet News - Yapılan açıklamada mühendislerin gözetimindeki ekiplerin, Gazze’nin farklı bölgelerine düşen ancak patlamayan füze ve top mermilerini imha etmek için görevde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, ilgili birime bağlı ekiplerin, kısıtlı imkanlar ve basit ekipmanlara rağmen durmak bilmeksizin canhıraş çalıştıkları aktarıldı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi gibi uluslararası kuruluşlara, ekiplerin sahadaki çalışmalarını izleme ve onlara gerekli ekipmanı sağlama çağrısında bulunuldu. Bomba imha uzmanlarının kullandığı koruyucu ekipmanların Gazze’ye girişi işgal rejimi tarafından engelleniyor.

İşgal ordusu, 10 Mayıs Pazartesi gecesi yaptığı bir açıklama ile ambargo altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri bir operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Gazze'deki direniş grupları da meşru yanıt çerçevesi içinde eş zamanlı olarak "Kudüs Kılıcı" adını verdikleri operasyonu başlattıklarını bildirdi. Ortak Operasyon Odası’nın onayı ile imzalanan ateşkes sonrası Filistin halkı, işgal altındaki Kudüs, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da zafer kutlamaları için sokaklara döküldü.



Yeni yorum ekle