Arap Ülkelerinin Timsah Gözyaşları

Per, 13/05/2021 - 12:43

Katar eski Başbakanı, Arap ülkelerini timsah gözyaşı dökmek ve Filistinlileri sırtlarından bıçaklamak yerine, Filistinlilerin haklarını geri almak için siyasi bir adım atmaya çağırdı.

Welayet News  - Katar eski Başbakanı Hamed bin Casim Twitter'da şunları yazdı:

‘Bugün özellikle Mescid-i Aksa etrafında olmak üzere Filistin'de yaşanan olaylardan dolayı Filistin ve Mescid-i Aksa için timsah gözyaşı dökenler, Filistin halkını ve Mescid-i Aksa'yı sırtından bıçaklıyor.

Ağlayan kardeşlerden bazıları, övgü ve biraz da para kazanmak için Mescid-i Aksa'nın çevresini satın alıp onu sahibi olmayan kişilere devrettiler. Bu ne kadar da sefil ve aşağılayıcı bir ticarettir!

Ama Arap ülkelerinin yaptığı açıklamalara gelince şunu söylemek gerekir ki, onların dünya karşısında net hedeflere ulaşmak için yorulmayacak bir siyasi harekete sahip olmaları, işgalcilere karşı caydırıcı bir güç yaratmaları ve bu milletin haklarını iade etmeleri gerekir ki bu, bir köşede oturup yas tutmak ve gizlide onları sırtlarından bıçaklamak yerine bayramda Filistinlilere verilmesi gereken en asgari şeydir.’

Siyonist rejimin son iki gündür Gazze'deki yerleşim alanlarını bombalayarak onlarca masum sivili öldürmesine ve bölgeyi kana bulamasına rağmen ne Arap Birliği dışişleri bakanlarının dünkü toplantısı ne de bölgedeki Arap yetkililer arasında gerçekleşen görüşmeler işgalci rejimin suç ve cinayetlerine karşı sağlam bir tavır alınmasını sağlayamadı. 



Yeni yorum ekle