ABD Saldırısında Onlarca Sivil Öldü

Çar, 02/05/2018 - 11:57

Amerikan koalisyon savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeyindeki Haseke vilayetine düzenlediği saldırılarda onlarca sivil öldü ve yaralandı.

Welayet News - SANA'nın haberine göre, Amerikan savaş uçaklarının bombalaması sonucu Haseke'nin güney çevresindeki Şedadi kentine yakın bir kaç noktanın yanısıra Fazil Köyü  yerle bir oldu.

Öte yandan, Suriye ordu birlikleri başkent Şam’ın güney kenarları Yermük Bölgesinin terörden arındırırlarken, Suriye bayrağını Adliye Binası üzerinde onurla göndere çektiler.

Şam kırsalının güney kenarları Yermük Bölgesindeki teröristlerin İdlib’e aktarılmalarına karşılık İdlib kırsalında yıllardır terör kuşatması ve saldırıları altında yaşam mücadelesi veren masum sivillerin yanı sıra teröristlerin daha önce yine İdlib kırsalı Iştebrak Köyünden kaçırdıkları masum sivilleri kurtarma uzlaşmasının ilk süreci hayata geçiriliyor.

Halep kırsalının güneyi Eys Geçidinden SANA'ya aktarılan habere göre uzlaşma kapsamında bugün sabah saatlerinde teröristlerin daha önce İdlib İlinin Cisreşşuğur Nahiyesine tabi Iştebrak Köyünden kaçırdıkları masum sivillerin ilk bölümü olan 42 kişiyi taşıyan otobüsün geçide ulaştığı belirtildi. Yabancı güçlerin desteğinde olan teröristlerden kurtarılan sivillerin büyük çoğunluğunun çocuk ve kadınlardan ibaret olduklarına dikkat çekildi.

Haberin belirttiğine göre yapılan tüm bu icraatlara eş zamanlı olarak uzlaşmanın ilk süreci kapsamında başkent Şam’ın güney kenarları Yermük Bölgesinden 200 teröristi taşıyan 5 otobüsün Yermük Bölgesinden çıkarak toplu halde İdlib İline hareket ettikleri açıklandı.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle