Suud Bombardımanına Rağmen Binlerce Kişi El Samed’in Cenaze Merasimine Katıldı

Pt, 30/04/2018 - 13:45

Ulusal Yardım ve Dayanışma Derneği Savaş Cinayetleri Belgeleme Komisyonu: Salih El Samed’in cenaze merasimi bombalanarak engellenmek istenmesine rağmen Yemen halkının merasime katılımı, milletin izzet ve duruşunu gösterdi dedi.

Welayet News - Ulusal Yardım ve Dayanışma Derneği Savaş Cinayetleri Belgeleme Komisyonu Üyesi Yusuf Mucmil El-Hazri, Tesnim habere verdiği röportajda; Yemen Yüksek Siyasi Komisyon Başkanı Salih El Samed’in cenaze merasimi sırasında, Arabistan’ın merasimini engellemeye yönelik bombalamasına rağmen katılımını, izzetli duruşun simgesi olduğunu beyan etti.

El-Hazri sözlerine şöyle devam etti: Savaşın ilk zamanlarında düşmanımız bizi iyi tanımıyordu. Aradan epey bir zaman sonra, Yemen’in satılmış siyasetçilerinin dış mihraklara vermiş olduğu bilgilerin doğru olmadığını ancak anlayabildi. Savaştan geçen bin günden sonra Arabistan, Yemen halkının korkusuz, güçlü, izzetli ve şerefli olduğunu ve asla kimsenin karşısında teslim olmayacağını artık anladı.

Yemen halkı yıllardır Salih El-Samed gibi izzetli, şahsiyetli ve güçlü bir Cumhurbaşkanı beklerken onun terörüyle “Sana” şehrine akın etti. Cenaze merasimini engellemek ve halkı korkutmak amaçlı Arabistan, “Sana” şehrini ve etraflarını bir gün önce bombalamaya başladı. Bombalı saldırılardan korkmadan cenaze merasimini gerçekleştiren halk, şehide olan sevgisini ve bağlılığını bir kez daha göstermiş oldu. Arabistan, merasimde korkusuzca bulunanların sivil halk olduğunu bilerek bir nabız yoklaması yaptı. Milletimizin korkusuzca orada bulunması düşmanı hayal kırıklığına uğrattı. Arabistan artık bu yollarla bir sonuç elde edemeyeceğini bilmeli şeklinde konuştu.

,



Yeni yorum ekle