Arabistan Hangi Cinayeti İşlerse İşlesin Yemen Direnişini Kıramayacaktır

Çar, 25/04/2018 - 11:44

Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri, Arabistan tarafından Salih El-Samed'in şehit edilmesine tepki olarak şu açıklamalarda bulundu: Bu korkunç cinayet Yemen halkının iradesini ve direnişini kıramayacaktır. 

Welayet News - Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays el-Huzali, Yemen Siyasi Yüksek Komisyonu Başkanı Salih el-Samed'in Arabistan tarafından şehit edilmesine tepki olarak şu ifadeleri kullandı: Arabistan tarafından işlenen bu korkunç cinayet Yemen halkının iradesine ve kararlılığına zarar veremeyecektir. 

El-Huzali, twitter sayfasında yaptığı paylaşımda, Arabistan'ın Yemen'e yaptığı müdahalede elde edeceği sonucun ümitsizlik ve başarısızlık olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: Arabistan ne yaparsa yapsın, hangi korkunç cinayeti işlerse işlesin Yemen halkının iradesine ve direnişine zarar veremeyeceğini ne zaman anlayacak. 

Huzali, Salih Samed ve Yemenli tüm şehitler için Allah'tan rahmet dileyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Yemen halkı iradesini hiçbir zaman kaybetmeyecek bir halktır ve onlar başarılı olamayacaklar. 

Yemen Siyasi Yüksek Komisyonu daha önce bildiri yayımlayarak şu ilamda bulunmuştu: Salih el-Samed geçtiğimiz Perşembe günü Arabistan liderliğindeki koalisyona ait savaş uçaklarınca Yemen'e yapılan saldırıda şehit oldu.

 



Yeni yorum ekle