Merkel: Nükleer anlaşma tam değil, ama olması, olmamasından daya iyi

Pt, 23/04/2018 - 09:28

Amerika'yı ziyaret edecek olan Almanya sadrazamı Angela Merkel, dün siyonist İsrail rejiminin Kanal 10 televizyonuna yaptığı açıklamada, İran'la varılan nükleer anlaşmanın 'Tam' olmadığını ileri sürerken ''ama olması, olmamasından daya iyidir' dedi.

Welayet News - El'Alem kanalına göre, Merkel siyonist İsrail ve Amerika'ya hizmet çerçevesinde yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer anlaşmaya bağlılığının, İran'ın bölgedeki rolü ve füze savunma programlarından dolayı bütün herkesin kaygısına neden olan bu kaygıyı gidermeyeceğini söyledi.

Bu arada Fransa cumhurbaşkanı Macron da, dün ABD medyasından Fox News'a verdiği demeçte,''İran'la varılan nükleer anlaşmanın yerini dolduracak bir program yok ve daha iyi seçenek yoksa Amerika bu anlaşmaya bağlı kalmalı'' dedi.

Macron yalan ve temelden yoksun açıklamalarının devamında, Amerika, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik askeri saldırısına temas etmeksizin, Amerika ve müttefiklerinin  Suriye'de savaşın son bulmasından sonra yeniden yapılanmada çok önemli rol oynayacaklarını iddia etti.

Fransa cumhurbaşkanı, İran'ın Suriye gelişmelerinde rolünün her zaman etkili olduğunu da itiraf etti.

Macron'un bu açıklaması, batılı ülkelerin teröristlere verdikleri silah ve mali yardımlar sayesinde Suriye'nin yerle bir edilmesi, onbinlerce insanın ölmesi, milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesine neden olduğu dönemde yapılıyor ve şimdi timsah gözyaşları dökerek Suriye'nin yeniden yapım ve onarımına  destek olacaklarını iddiasını dile getiriyor.

Macron'un bugün Amerikan başkanı Trump ile görüşmesi bekleniyor.

 



Yeni yorum ekle