HAMAS'tan Nekbe Günü Açıklaması
Hamas, Nekbe gününün 72. yıldönümünde normalleşmeyi Filistin halkına saplanan bir hançer olarak nitelendirdi.
Welayet News - Hamas Hareketi, Nekbe gününün 72. yıldönümü vesilesiyle yayınladığı bildiride, Filistinlileri Nekbe Günü yıldönümü faaliyetlerine ve etkinliklerine katılmaya çağırdı.
Hamas bu bildiride, Filistin davasını yok etme konusundaki bütün planlara karşı çıktığını vurguladı ve bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Başta Yüzyılın Anlaşması olmak üzere, Batı Şeria'nın ilhakı ve Filistin davasını yok etmeyi veya halkımızın haklarını ihlal etmeyi amaçlayan bütün planlara karşıyız.
Hamas, Filistin halkının silahlı direniş de dahil olmak üzere işgalcilere direnme hakkını yineledi ve şu ifadelerde bullundu: ‘Silahlı direniş milletimizi savunmak ve haklarını geri kazanmak için stratejik bir seçenektir.’
Hamas, ulusal birlik seçeneğinin işgalcilere ve planlarına karşı safları birleştirmenin temeli olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: ‘Hamas, ulusal birliği kutsal kabul ediyor ve bölünmeyi sona erdirmek için birçok tavizde ve yumuşamada bulundu.
Hamas, Siyonist hapishanelerdeki mahkumların bu hareketin ana önceliği olduğunu ve mahkumları Siyonist rejimin hapishanelerinden kurtarmak için herhangi bir çaba sarf etmekten kaçınmayacağını belirtti.
Bu hareket, işgalcilerle ilişkileri normalleştirmeye olan kesin muhalefetini vurguladı ve bunu Filistin halkına saplanmış bir hançer olarak ve Filistinlilerin haklarının ihlali ve Siyonistleri Filistin halkına ve kutsallarına karşı daha fazla suç işlemeye teşvik eden bir konu olarak nitelendirdi.
Filistinlilerin gelecekteki tehlikelerle mücadeleye hazır olduklarını vurgulayan Hamas, mücadele için ulusal bir strateji çağrısında bulundu.
"Nekbe" nin "felaket" anlamına gelen Arapça bir kelime olduğunu, Filistin işgalini ve 1948'de Siyonist rejimin kurulmasını ifade eden bir terim olduğunu belirtmek gerekir. Bu, 800 binden fazla Filistinliyi evlerinden yerinden eden bir olaydır. Filistinliler bugüne dair mutlu bir anıya sahip olmasalar da bu günde ellerinden alınan haklarının unutulmaması için, her yıl yıldönümünde, yürüyüşler ve protestolar ve gösteriler düzenliyorlar, bu olayın yıldönümünü üzücü bir yıldönümü olarak anıyoruz. 1948'de Filistin işgali sırasında 530'dan fazla Filistin kasabası ve köyü yerle bir edildi, 15 bin Filistinli şehit edildi, onlarca Filistinli toplu halde idam edildi ve yaklaşık 800 bin Filistinli göç etmek zorunda kaldı. Son istatistiklere göre, Filistinli şehit sayısı 1948'den beri 100 binden fazladır. 1948'de Siyonist rejim Filistin topraklarının yüzde 78'ini işgal etti, yani Batı Şeria ve Gazze hariç bütün Filistin topraklarını. Her yıl bu tarihte, Filistin kamplarının, köylerinin ve şehirlerinin sakinleri ve yurtdışında yaşayan diğer Filistinliler çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyor, işgale karşı çıktıklarını vurguluyorlar. Bazı Filistinli mülteciler bu olayın üzerinden 72 yıl geçmesine rağmen hala eski evlerinin anahtarlarını saklıyorlar.
Yeni yorum ekle