Müctehid: Kral Selman öldü

Pa, 08/03/2020 - 09:42

Suudi Arabistan’ın gizli sırlarını deşifre eden, sosyal medya fenomeni Müctehid önce Kral Selman’ın öldüğünü duyurdu. Ardından da saray çevresinde yaşanan çekişmelere dikkat çekti.

Welayet News - Müctehid attığı yeni twitle, Al-i Suud hanedanına ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’a yönelik ifşalarına devam etti.

Önce “Kral ya öldü ya da ölmek üzeredir. Sadece Ahmed ve Nayif’in oğulları değil, kraliyet ailesinden onlarca kişi tutuklanmıştır. Kraliyet Mahkemesi, Sarayı ve Kraliyet Muhafızları personeline, fiziksel gerekçelerle Kral'la görüşülemeyeceği söylenmiştir.” diye yazan Müctehid, ardından saray çevresinde yaşanan çatışmalara dikkat çekti.

Ülke sınırlarındaki tüm giriş-çıkışlar durdurulduğu bilgisi geliyor. Bölge kaynaklarından alınan billgiye göre devlet  içinde bir darbe kalkışması yaşanmakta.

Bu açıklamadan bir saat sonra Amerika’nın Wall Street Gazetesi, Arabistan’daki kaynaklarından naklen, Suudi Kralının kardeşinin ve Suudilerin görevden alınan Veliaht Prensi Muhammed Bin Nayif’in tutuklandığını açıkladı. Bu gazetenin haberine göre, onlara ihanet suçlamasında bulunuldu. Arabistan’ın mevcut İçişleri Bakanı Abdülaziz Bin Suud Nayif de tutuklananlar arasındadır.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle