WSJ: ABD, BAE'deki savaş uçaklarını Katar'a naklediyor

Pa, 05/05/2024 - 10:17

Siyonist rejimin Gazze'deki soykırım harekatı nedeniyle bölgede gerilim devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) devasa bir 'yeniden konuşlandırma' planını devreye koydu.

Welayet News  - Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan habere göre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), şubat ayında ABD'ye Amerikan savaş uçakları ve insansız hava araçlarının, Emirlik makamlarının önceden bilgisi olmadan ed-Dafra Hava Üssü'nden Yemen ve Irak'taki hedeflere saldırı düzenlemesine artık izin vermeyeceğini bildirdi.

Gazeteye konuşan bir yetkili, Amerikalı komutanların uçakları Katar'daki el-Udeyd Hava Üssü'ne naklettikleri bilgisini paylaştı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden savaşı Lübnan, Irak, Yemen, Suriye ve Bahreyn'deki direniş ekseni bileşenlerini Filistin halkına destek sunmak üzere askeri operasyonlar başlatmaya teşvik etmişti.

Bu arada, Siyonist rejimin en sadık müttefiki olan ABD, Yemen, Irak ve Suriye'ye saldırmak üzere Batı Asya'ya ciddi miktarda kuvvet konuşlandırmıştı.

Gazete, durumun Amerikan kuvvetlerinin ülkelerinde konuşlanmasına izin veren bazı Körfez ülkeleri arasında artan gerilimi vurguladığına dikkat çekti.

Özel olarak ise BAE'nin bölgesel bir savaşa sürüklenmekten endişe duyduğu kaydedildi.

Abu Dabi, Washington yönetiminin ülke topraklarından başlattığı askeri operasyonlar nedeniyle direniş ekseni tarafından hedef alınmaktan korkuyor.

BAE'li bir yetkili, getirilen kısıtlamaların 'kendini koruma kaygısından' ileri geldiğini dile getirdi.

Yetkili ayrıca ABD'yi, 2022 yılının başlarında Yemen'deki savaşa öncülük ettiği için saldırıya uğradığı durumlarda BAE'yi savunmakta 'yavaş' davranmakla eleştirdi.



Yeni yorum ekle