Siyonist Lapid: Netanyahu kabinesinin aşırılığı mahkum değişimini engelledi

Pa, 28/04/2024 - 18:05

Siyonist rejimin Knesset'teki muhalefet koalisyonunun başkanı, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kabinesinin aşırılıklarını ve iki aşırı partinin liderleri olan "Utsama Yahudiliği" ve "Dini Siyonizm"in kabinedeki yaklaşımlarının ortak bir çözüme ulaşılmasına ve Gazze Şeridi'nde ateşkes ve Siyonist mahkumların dönüşüne engel olduğunu belirtti.

Welayet News  - Yair Lapid X'te yayınladığı mesajda" Ateşkes anlaşması Knesset üyelerinin çoğunluğu tarafından destekleniyor. Eğer Otsama Yehudit'in başkanı Itamar Ben Gvir ve Dini Siyonizm partisinin başkanı Bezalel Smotrich ve parti üyeleri kabineden ayrılırsa, ben ve partimin 24 üyesi kabineyi destekleyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Siyonist esirlerin geri dönmeden işgal altındaki topraklara barışın gelmesinin mümkün olmadığını ve esirlerin eve dönmesi gerektiğini belirten Lapid" Ben başbakan olsaydım Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesine ateşkes sağlanmadan operasyondan vazgeçerdim." dedi.

Lapid, Aralık ayında ateşkes anlaşmasına varılması için koşulların oluştuğuna ve Netanyahu kabinesinin aşırıya kaçarak bu fırsatı kaçırdığına inanıyor ve aynı şekilde aha önce de Ben Gvir ve Smotrich'in baskısı altında olan ve kabinesinin çökmesinden endişe duyan Netanyahu'nun şu ana kadar Filistin direnişiyle Gazze'de ateşkes için anlaşmaya varılmasını engellediğini belirtmişti.



Yeni yorum ekle